Szülőknek

Megjelent a Vas Megyei Pályaválasztási tájékoztató - a középfokú intézmények 2021/22. tanévi beiskolázási terveiről

A tájékoztató letölthető itt.

 

Tanulmányi terület és felvételi tájékoztató kereső

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a 2021/2022. tanévre felvételt hirdető középfokú intézmények tanulmányi területeit és felvételi tájékoztatóit.

A program segítségével a leendő középiskolások és szüleik kereshetnek a középfokú iskolák által meghirdetett tanulmányi területek között. Megkereshetik és letölthetik az őket érdeklő középfokú intézmények felvételi tájékoztatóit. A programban kizárólag azok az intézmények szerepelnek, melyek a középfokú felvételi eljárásban megadtak tanulmányi területet, és feltöltötték az intézmény felvételi tájékoztatóját.

A link elérhető itt

 

Pályaorientációs vizsgálat (mérés)
A törvényben foglaltaknak megfelelően a 2020/2021-es tanévben megszervezésre kerül az Országos pályaorientációs vizsgálat (mérés), melyre 2020. szeptember 21. és 2020. október 12. között kerül sor.
Az elektronikus felületen zajló vizsgálat célja, hogy az adott tanévben nyolcadik évfolyamos tanuló visszajelzést kapjon a válaszai alapján hozzá leginkább illeszkedő középfokú iskolai továbbtanulási irányokról, valamint saját érdeklődésének főbb területeiről és néhány – a továbbtanulás szempontjából lényeges – kompetenciájáról. A javasolt továbbtanulási irányok mellett az eszköz sok esetben a kapcsolódó pályainformációk fellelhetőségének elérhetőségét, helyét is megadja.
A vizsgálat eredménye visszajelzést ad a tanuló számára azokról a középfokú iskolai továbbtanulási lehetőségekről, amelyek meglévő képességei alapján számára javasolhatók.

Az eredmények részletes átbeszéléséhez keressenek minket!